Składniki:
- 8 szt kotletów schabowych
- mieszanka groszku z marchewka w słoiku(odcedzić z wody)
- kawałek pora
- 2 łodyżki selera naciowego
- pieprz, sól, majeranek
- 2 łyżki oleju
- szklanka bulionu warzywnego
- listek laurowy
- ziele angielskie
Jak zrobić:
Schab delikatnie rozbić, natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny do lodówki.Po tym czasie,usmażyć na oleju z dwóch stron na rumiano i odłożyć na talerzyk.Na tym samym tłuszczu zeszklić pora, pokrojonego w krążki i selera naciowego, pokrojonego w paseczki Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i układać warstwami - schab, por z selerem, groszek z marchewka i tak do wyczerpania składników. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Wszystko zalać gorącym bulionem i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 50 minut SMACZNEGO!!!Przepis mojego autorstwa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz