niedziela, 10 lutego 2013

Roladki drobiowe z mięsem mielonym




SKŁADNIKI

  • filety z kurczaka, 2 podwójne
  •  mięso mielone, 25 dag
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • jajko 
  • 5 dag sera żółtego startego
  • olej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • pół czerwonej papryki
  • bułka tarta
  • przyprawa do kurczaka
  • sól i pieprz 
  • majeranek                  
WYKONANIE

 Mięso mielone doprawić jajkiem serem żółtym, startą cebulą , czosnkiem,bułką tartą (ja dodałam 2 łyżki suchej) solą i pieprzem .Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.
  W tym czasie przygotować filety. Rozkroić na mniejsze kawałki i rozbić cieńko (wyszło mi 8 szt) natrzeć solą pieprzem i przyprawą do kurczaka.Każdy kawałek posmarować musztardą i nałożyć farsz,a w środek wcisnąć po dwa paseczki czerwonej papryki zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami  Obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego , podlać niewielka ilością wody i włożyć do gorącego piekarnika 180 stopni na godzinę Podawać z ziemniaczkami i surówka z kapusty pekińskiej





SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz