Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady, połamanej
- 80 g masła
- 1/3 szklanki drobnego cukru
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy 8g
- 3/4 szklanki płatków migdałowych
- siekane migdały do posypania
Wykonanie:
Masło roztopić w garnuszku, dodać czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady, cały czas mieszając. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, cukier waniliowy i ciepłą czekoladę, zmiksować na gładką masę. Na końcu wrzucić migdały i i wymieszać.
Ciasto wylać do wyłożonej papierem foremki (nieduża, płytka forma o wymiarach 15 x 28 cm lub mniejszej). Posypać siekanymi migdałami.
z chęcią bym zjadła kawałeczek ;d
OdpowiedzUsuńwow <3
OdpowiedzUsuń