czwartek, 28 lutego 2013

Paprykowa pieczeń z darami PRZEPIÓRKI

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa (  udziec +filet z indyka)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kopiaste łyżki otrąb owsianych
  • pól czerwonej papryki drobno pokrojonej w kosteczkę
  • koperek 
  • natka
  • majeranek
  • sól,pieprz do smaku
  • 18 jajeczek przepiórczych ugotowanych na twardo

Jak zrobić:


Wykonanie jest bardzo proste i szybkie! Najdłużej trwa zmielenie mięsa możemy kupić gotowe jednak ja chce wiedzieć co jem i miele.  Wszystkie składniki oprócz jajek na twardo mieszamy ze sobą do połączenia i odstawiamy na 15 minut do lodówki .W tym czasie przygotowujemy keksówkę (ja zrobiłam to w szklanej 28cm) wykładamy  folią aluminiową . Masę dzielimy na trzy równe części Na spód wykładamy 1/3 masy mięsnej na to 12 jajeczek układamy , wzdłuż blisko boków keksowki po 6 szt z każdej strony. Przykrywamy masą mięsną i układamy 6 jajeczek wzdłuż, tylko tym razem po środku i przykrywamy pozostałą ,już ostatnią częścią masy Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni  pieczemy (funkcja góra dół) przez godzinę.Studzimy w otwartym piekarniku .      SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz