niedziela, 17 lutego 2013

Fikołki z jajem

Bardzo proste  i  smaczne  niedzielne śniadanko.:)





Składniki:


  • 2 parówki drobiowe
  • dwa jajka
  • sól
  • suszone pomidory  
 Wykonanie:

 Parówki kroimy na pół i nacinamy z każdej strony na krzyż smażymy na mocno rozgrzanej teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż się pootwierają.Gotowe przekładamy na talerz na tej samej patelni również bez dodatku tłuszczu, wbijamy dwa jajka uważając aby się nie rozlały, solimy posypujemy suszonymi pomidorkami, podlewamy gorącą woda i przykrywamy.W razie potrzeby wodę uzupełniamy. Parujemy nasze jajka do czasu aż nasze żółtko będzie odpowiednio ścięte!  Zajmie to chwilkę i nasze śniadanko gotowe    SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Pamiętam takie parówki z dzieciństwa. Tyle, że ja mówiłam na nie "koziołki" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak! koziołki ,też znam je pod tą nazwą ale ja zawsze je pokrętnie nazywałam fikołki i tak zostało:)

    OdpowiedzUsuń