Bardzo dobrze wygląda, w przezroczystym naczyniu.
Składniki:
|
Wykonanie:Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na dwie godziny ( moim zdaniem najlepiej odstawić go na noc) po czym usmażyć na patelni i ostudzić. Przełożyć do naczynia jako pierwsza warstwę. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na patelni po mięsie, ogórki pokroić w kostkę. Jajka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę Kukurydzę odsączyć Pekińską poszatkować i delikatnie oprószyć solą. Tak przygotowane składniki układać warstwami:
|
SMACZNEGO!!!! |
|
o, jajek nigdy nie dodawałam... ciekawa jestem jak się komponują z resztą ;)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę miski! idealna do tego typu sałatek - świetnie wygląda ;)
Moim zdaniem jajka w tej sałatce powinny być:)Jadłam wersje bez jajek ale czegoś mi brakowało! Miska jest super:) kupiłam ja specjalnie do warstwowych sałatek! Dziękuje za odwiedziny i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńWzorki z ketchupu to podstawa ;) Aż się miło robi jak się na taką wiosenną sałatkę patrzy :D Zapraszam też do mnie na http://salatkagyros.pl/ :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za odwiedziny i zaproszenie:)
Usuń