składniki:
Ciasto ciemne:
- 80 g masła
- 1,5 szkl maki,2łyżki kakao
- 1 jajko,2 żółtka
- 1/3 szkl cukru
- 3 łyżki wody,1łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
- 1 mała paczka wiórek kokosowych
- białko z dwóch jajek
- 1łyżka wody,1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1łyżka cukru
- 6 plastrów z puszki
- kopiasta łyżka suszonych jagód korynckich
Jak zrobić?
składniki na ciemne ciasto zmiksować mikserem z
miękkim masłem, na początku na wolnych obrotach do połączenia składników a
później 5 minut na najwyższych obrotach na puszystą masę.Białka ubić na
sztywno z łyżką wody dodać cukier i mąkę i delikatnie wymieszać.Blaszkę o
wymiarach 21x26 wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód wyłożyć ciemne
ciasto i ułożyć na nim plastry ananasa obłożyć go masą kokosowa i
posypać suszonymi jagodami piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni 70
minut SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz