środa, 6 marca 2013

Mazurek czekoladowy


Wielkanoc to czas mazurków, bab, serników !:) Ja nie przepadam za mazurkiem ,ale ten był wyjątkowo dobry, nie leżał na    świątecznym stole jako dekoracja. tylko został zjedzony jak żaden do tej pory:) Polecam!









Lista składników

1 kostka margaryny Kasia
300 g mąki tortowej
3 łyżki cukru
3 ugotowane na twardo żółtka
Masa:
dwie tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki wody
1 szklanka śmietany kremówki
1 łyżka margaryny kasia
bakalie

Jak zrobić?


Wykonanie: Mąkę z Kasia, żółtkami i cukrem zagnieść na jednolitą masę,Podzielić na dwie części ,jedną należy równomiernie rozprowadzić na dużej blasze. Z drugiej części ciasta zapleść warkocz, który układamy wokół blachy jako brzeg. Pieczemy. Czekoladę z wodą rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać śmietanę i kasie Mieszać, aż powstanie jednolita masa. Rozsmarować ją równomiernie na wystudzonym cieście. Po zastygnięciu masy udekorować bakaliami Smacznego! WESOŁYCH ŚWIĄT

3 komentarze:

  1. Ależ piękny - kolorowy i pewnie słodki, jak z bajki! Pozdrawiam.Maja

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentuje...też taki chcę:)

    OdpowiedzUsuń