Przekąska z ciasta francuskiego z dodatkiem serka Almette z chrzanem , świeżym szpinakiem,pomidorem,szczypiorkiem i suszoną bazylią
Płat ciasta francuskiego posmarować serkiem i podzielić na 8 równych pasków.Na każdy z pasków układać plasterki pomidora obranego ze skórki i listki szpinaku.Posypać szczypiorkiem i suszoną bazylia.Tak przygotowane paski zwijać w ruloniki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ruloniki posmarować jajkiem i posypać bazylią. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180stopni i piec 25 minut ( termoobieg)
SMACZNEGO!!!!!
inspiracja
pysznie wyglądają:) też czasami robię podobne na przekąskę na przyjęcie:)
OdpowiedzUsuńzrobiłam je dzisiaj, mniam mniam
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na lato w ogrodzie.Wykorzystam i to chyba już jutro albo w sobotę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Bruna.Mój wnusio ma jutro imieniny,a jest teraz u mnie w gościnie więc się bardzo z tego cieszę,bo widuję go tylko kilka razy w roku.
Pozdrawiam wieczornie:)
Przekąskę polecam wypróbować jest pyszna!Dziękujemy za pozdrowienia! My również pozdrawiamy ciepło.Imieninowe buziaki dla wnuczka!Jak imieniny są zawsze po urodzinach to pewnie nasz Bruno też ma jutro imieniny:)
OdpowiedzUsuńNo właśnie tak się składa,że mój Bruno jest z listopada,ale po 29 już nie ma tych imienin więc musi mieć przed urodzinami-pozdrawiam ciepło:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj tą przekąską,ale będzie jedzona na zimno wieczorem.Ciekawa jestem jak smakuje,bo na razie schowałam,żeby nie wyjedli-pozdrawiam:)
UsuńNam smakowała bardzo! Można ją kilka sekund zakręcić w mikrofali i będzie cieplutka:)
Usuń