Pyszna przekąska!:) Można na zimno położyć na kanapkę albo na ciepło z ulubionym sosem, jako danie obiadowe :)
SKŁADNIKI:
- kilogram mięsa mielonego
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 2 jajka
- bułka tarta ok trzech łyżek
- majeranek, sól pieprz, papryka, suszony koperek , suszone pomidory
- Arla Apetina kubeczek
- ziarno słonecznika
- olej
PRZYGOTOWANIE:
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju
Mielone mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, przyprawy do smaku i
wszystko mieszamy. Następnie dokładamy do mięsa cebulkę i bułkę
tartą. Wszystko mieszamy.
Formę (29 x10) wykładam folią aluminiową. Ser odsączamy z zalewy.
Do formy wykładamy mniej więcej 2/3
przygotowanego mięsa. Na całej długości, kładziemy Arle Apetine i posypujemy suszonymi pomidorami
Przykrywamy resztą mięsa.Wierzch smarujemy lekko olejem i posypujemy słonecznikiem.
Pieczemy w około 180 stopniach przez około godzinę.
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDiękuje:)
Usuń