Składniki:
Ciasto: http://migusia.blogspot.com/2013/03/ruskie-pierogi.html
Farsz:
- 50 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 30 dag mielonego gotowanego mięsa ( Ugotowałam karkówkę w przyprawach)
- 1cebula
- 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę
- sól,pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
- mielona papryka
- 2 łyżki masła
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 plastry dobrego boczku na skwareczki do okraszenia
Farsz przygotować dzień wcześniej ma on lepszy smak ( składniki się "przegryzą" )
Szpinak wyłożyć na patelnię, podlać odrobiną wody i dusić do czasu rozmrożenia. i odparowania Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać mięso jajko czosnek i przyprawy. Tak przygotowane mięso wymieszać ze szpinakiem i dodać bułkę tartą .
Ale cudne,chyba zrobię,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńwyglądają mniam!
OdpowiedzUsuńchyba się skuszę.
pięknie Ci wyszły, chętnie bym się dołączyła do posiłku:)
OdpowiedzUsuńByły pyszne!:)
OdpowiedzUsuńA gdzie znajde przepis?
OdpowiedzUsuńTeż jestem ciekawa przepisu, w piątek jadłam w górskim schronisku i strasznie mi smakowały :-)
OdpowiedzUsuńprzepis będzie niebawem!:)
UsuńCzekam z niecierpliwością ;-)
Usuń