Kruche babeczki to coś pysznego! Świetny słodki dodatek do kawy:). Dodadzą uroku każdemu przyjęciu. Najwięcej czasu zajmuje wylepienie foremek a dekorowanie, to już sama przyjemność Ja tym razem do ich wypełnienia użyłam serka mascarpone i galaretek WINIARY
Przepis na kruche ciasto na babeczki jest na moim blogu tutaj kruche babeczki na majówkę
Krem:
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 40 g soku z cytryny
- Galaretki Winiary
- 1 galaretka Pina Colada ,
- 1 galaretka Pink Margarita
- 1 galaretka Blue Curacao
- 1 galaretka Mojito
Galaretki rozpuść w 1 szklance wrzącej wody i przestudź. Galaretki przelej do miseczek wyłożonych folią spożywczą ( ułatwi nam to ich wyciągnięcie) Odstaw do całkowitego stężenia. Po stężeniu kroimy je na drobne kawałeczki.
Składniki kremu włożyć do miski i zmiksować na gładką masę. Na ostudzone babeczki , używając rękawa cukierniczego wyciskać krem. Udekorować pokrojonymi galaretkami i listkami melisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz