Składniki:
- pól kg dowolnego mięsa mielonego,
- 1 czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku,
- puszka konserwowej fasolki i mała puszka kukurydzy,
- 1 duża czerwona papryka
- 300g pieczarek
- 1 puszka pomidorów, drobno krojonych
- 1 mała cukinia
- 250 g sera mozzarella w plastrach
- 200 g nachosów serowych
- sól, pieprz chili
- oliwa z oliwek
Jak zrobić?
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy ze zmiażdżonym czosnkiem na oliwie Dodajemy mięso. Smażymy przez 10 minut. Łączymy z pokrojonymi w drobną kostkę warzywami doprawiamy sola pieprzem i odrobina chili. Gotujemy przez kilka minut - tak by warzywa zmiękły.Podlewamy zalewa z fasoli czerwonej.Do tak przygotowanych warzyw z mięsem dodajemy pomidory odsączoną kukurydze i fasole ,delikatnie mieszamy i dusimy do odparowania wody ok 15 minut.
Formę do zapiekania smarujemy cienką warstwą oliwy z oliwek. Na dno wykładamy masę mięsno warzywna. Na to wysypujemy nachosy i przykrywamy serem. pieczemy 15 minut w 200stopniach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz