wtorek, 25 lutego 2014

Drożdżowe rogaliki z nutellą, posypane migdałami



Rogaliki wyszły rewelacyjne!!! Puszyste wzbogacone nutellą i posypką migdałowa. Przepis z którego korzystałam na ciasto drożdżowe i sposób zwijania rogalików sprawdził się w 100 % Polecam!















Składniki na 8 szt;


  • 400g mąki pszennej typ 450
  • 40g drożdży  mała kostka
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 175 ml mleka
  • 50 gr  masła
  • dwa op cukru wanilinowego  po 8g
  • nutella 
  • migdały do posypania
  • trochę mleka do posmarowania rogalików

Oryginalny opis znajduje się U Pana Tomasza     
Kanał ja osobiście subskrybuje i polecam. Znajdziecie tam dużo profesjonalnych porad i ciekawe przepisy.Z Panem Tomaszem wszystko wydaje się proste!:)





Jak zrobić rogaliki drożdżowe
U Pana Tomasza




SMACZNEGO!!!



5 komentarzy:

  1. No to mamy Lenko dzisiaj dzień rogalików. Ja też dzisiaj piekłam, ale te Twoje super wyglądają w środku, a z nutellą to coś dla mojego wnusia.
    Pozdrawiam wiosennie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja ten sposób zwijania rogalików podpatrzyłam u Margerytki na blogu, a dopiero u Ciebie przeczytałam, że jest to pokazane na Youtubie. Uzupełniłam to w przepisie, żeby czytelnicy mieli lżej. A co do pieczenia to musimy coś pomyśleć, może być fajnie.
      Pozdrawiam Lenko:)

      Usuń