Rogaliki wyszły rewelacyjne!!! Puszyste wzbogacone nutellą i posypką migdałowa. Przepis z którego korzystałam na ciasto drożdżowe i sposób zwijania rogalików sprawdził się w 100 % Polecam!
Składniki na 8 szt;
- 400g mąki pszennej typ 450
- 40g drożdży mała kostka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 175 ml mleka
- 50 gr masła
- dwa op cukru wanilinowego po 8g
- nutella
- migdały do posypania
- trochę mleka do posmarowania rogalików
Oryginalny opis znajduje się U Pana Tomasza
Kanał ja osobiście subskrybuje i polecam. Znajdziecie tam dużo profesjonalnych porad i ciekawe przepisy.Z Panem Tomaszem wszystko wydaje się proste!:)
Jak zrobić rogaliki drożdżowe
U Pana Tomasza
SMACZNEGO!!!
Rogaliki śliczne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNo to mamy Lenko dzisiaj dzień rogalików. Ja też dzisiaj piekłam, ale te Twoje super wyglądają w środku, a z nutellą to coś dla mojego wnusia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wiosennie!!!
Dziękuje! Mój Bruno robił mniamniam:)
OdpowiedzUsuńJa ten sposób zwijania rogalików podpatrzyłam u Margerytki na blogu, a dopiero u Ciebie przeczytałam, że jest to pokazane na Youtubie. Uzupełniłam to w przepisie, żeby czytelnicy mieli lżej. A co do pieczenia to musimy coś pomyśleć, może być fajnie.
UsuńPozdrawiam Lenko:)