niedziela, 27 października 2013

Drobiowa pieczeń z surimi









Składniki:

  • 0,5 kg mięsa (  udziec +filet z indyka)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki drobno pokrojonej cebulki dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kopiaste łyżki otrąb owsianych 
  • natka
  • majeranek
  • sól,pieprz do smaku
  • Nadzienie:
  • 2 jajka ugotowane na twardo 
  • 8 szt paluszków surimi

Jak zrobić?


Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na godzine.Po tym czasie masę podzielić na dwie części .Małą keksówkę wyłożyć folią aluminiową i na spód jedną część masy na to przez środek jajka przekrojone na połówki a po obu stronach paluszki surimi .Przykryć wszystko drugą częścią masy tak jak na zdjęciu poniżej.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut . Doskonale smakuje na ciepło i na zimno:)





3 komentarze: