sobota, 9 listopada 2013

Piernik Staropolski





Ciasto na piernik zrobione teraz idzie na 6 tygodni do lodówki



 

W kamionkowym naczyniu,owinięte folią będzie dojrzewało




5 komentarzy:

  1. pycha:) uwielbiam takie pierrniki, ja jeszcze swojego nie zrobiłam, zamierzam w przyszłym tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię pierwszy raz! ufam ze będzie dobry.

    OdpowiedzUsuń
  3. Też nastawiam w przyszłym tygodniu po raz kolejny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też robię takie ciasto już od ponad 20 lat,polecam Ci jest wyśmienite.Tylko,że ja wypiekam z niego pierniczki,ale przekładany powidłami śliwkowymi też można.U mnie przekładany by nie zszedł bo wypierają go inne ciasta.Ciekawa jestem Twojego przepisu.Gratuluję,bo to ciasto warte zachodu.
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie? Taki piernik robię pierwszy raz.Autorka przepisu zapewnia że wyśmienity !

      Usuń