Polecam to łatwe i szybkie danie. Często gości w domu mojej córki Agnieszki, od niej pochodzi też ten przepis .Przepis w sam raz dla zabieganych
Składniki:
- 400g makaronu kokardek
- oliwa i sól do gotowania makaronu
- .450g mrożonego szpinaku ze śmietaną ( wcześniej odmrozić)
- 150g bekonu pokrojony w kosteczkę
- 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
- 250g pieczarek
- 1 czerwona cebula pokrojona w kosteczkę
- 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę
- serek TARTARE "ziołowy ogród"
- sol i pieprz do smaku
- dwie łyżki śmietany
jak zrobić?
Bekon podsmażamy z cebulką i czosnkiem na rumiano Do tak przygotowanego bekonu dodajemy pierś z kurczaka .Całość podsmażamy do chwili aż pierś będzie lekko przyrumieniona i dodajemy pieczarki .Dusimy aż pieczarki będą miękkie.Następnie dodajemy szpinak ,serek śmietanę i na wolnym ogniu mieszamy do połączenia składników.Solimy i pieprzymy do smaku
Ugotowany z dodatkiem soli i oliwy makaron odcedzamy Gotowy makaron polewamy sosem lub mieszamy i gotowe!:) Możemy posypać startym serem
pysznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń