wtorek, 26 listopada 2013

Ciepłe przekąska z ciasta francuskiego











Ciasto francuskie podzielić na 9 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki powkładać kwadraty,tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi.Napełnić farszem.
Składniki na farsz dowolne:) Ja spody posypałam serem pokroiłam parówki, pomidora ,czarne oliwki i posypałam ziołami (oregano,bazylia,sól i pieprz) .





Zalałam to wszystko 5 jajkami roztrzepanymi z przyprawą do jajek,posypałam startym serem i suszonymi pomidorami. Piec W 200 stopni ok. 20 min.


5 komentarzy:

  1. Witam Lenko. Bardzo fajna przekąska, zrobię w sobotę na kolację. To będzie druga przekąska z której u Ciebie skorzystam. Poprzednia z ciasta francuskiego na stałe weszła do mojej kuchni. Dziekuję.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam! My dzisiaj mieliśmy taka pyszną kolację ! Polecam!:)

    OdpowiedzUsuń