- 15 dkg wątróbki drobiowej
- 2 cebulki
- 2 piersi z kury
- 3 jajka
- 30 ml wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz, słodka czerwona papryka
Przygotowanie
Piersi z kury kroimy środkiem wzdłuż aby uzyskać cienki płaty mięsa. Możemy jeszcze rozbić dodatkowo tłuczkiem. Obtaczamy te płaty w słodkiej papryce i solimy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy poszatkowaną cebulkę. Wątróbkę parzymy wrzątkiem 3 minuty, wyjmujemy, szatkujemy i mieszamy z cebulką. Jajka roztrzepujemy z wodą, dodajemy sól i pieprz do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy na spód kurczaka i polewamy warstwą jajka. Potem kolejno przekładamy wątróbkę i płaty mięsa każde "piętro" polewając jajkami. Zapiekamy w 200˚ przez 40 minut.SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz