poniedziałek, 28 stycznia 2013

Dietetyczna pieczeń 'KLOPS"

Od trzech miesięcy toczę walkę z kg i nie myślę się poddać!Codzienne gotowanie wystawia mnie na próbę staram się unikać pokus ale nie zawsze mi to wychodzi. Gotuje dla siebie i męża prowadzę dwie kuchnie  kaloryczna i dietetyczną czasami coś skubnę z diety mojego męża i potem muszę się ratować takim oto klopsem przez następne dni żeby uciszyć wyrzuty silnej woli której czasami brak:)

SKŁADNIKI:

  •   0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka
  •  1 cebula
  •  1 jajko
  • 5 łyżek otrąb owsianych( nie mielonych)
  • 3 łyżki twarożku granulowanego
  • 2 ząbki czosnku  
  • łyżeczka musztardy ostrej
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  •  Cebulę pokrój w kostkę i lekko podduś na patelni.
  • Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj cebulę.
  • Piecz w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w 180 stopniach
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz