Dietetyczna pieczeń 'KLOPS"
Od trzech miesięcy toczę walkę z kg i nie myślę się poddać!Codzienne gotowanie wystawia mnie na próbę staram się unikać pokus ale nie zawsze mi to wychodzi. Gotuje dla siebie i męża prowadzę dwie kuchnie kaloryczna i dietetyczną czasami coś skubnę z diety mojego męża i potem muszę się ratować takim oto klopsem przez następne dni żeby uciszyć wyrzuty silnej woli której czasami brak:)
SKŁADNIKI:
-
0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula
- 1 jajko
-
5 łyżek otrąb owsianych( nie mielonych)
- 3 łyżki twarożku granulowanego
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka musztardy ostrej
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cebulę pokrój w kostkę i lekko podduś na patelni.
- Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj cebulę.
-
Piecz w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w 180 stopniach
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz