niedziela, 27 stycznia 2013

Pizzowe bułeczki z wkładką

Składniki
Ciasto:
595gmaki chlebowej
10g suchych  drożdży
1/3 szkl oleju (szkl 250ml)
1łyżeczka soli
1 jajko

Farsz:

1kabanos
 mała puszka kukurydzy
1czerwona papryka
100g startego żółtego sera
Do posmarowania 1 jajko i do posypania przyprawa do pizzy

Przygotowanie:













Do miski wsyp mąkę,suche drożdże i sól,wymieszaj.Dodaj ciepłą wodę,olej i jajko.połącz dokładnie składniki.Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób.Przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę powinno podwoić swoją objętość.W tym czasie przygotuj farsz wymieszaj pokrojonego w plasterki kabanosa  z odsączoną z zalewy kukurydzą i papryka obraną ze skórki i pokrojona w kostkę.Podziel ciasto na 12 części,rozwałkuj i na środku połóż farsz i posyp serem.Uformuj bułeczki.Ułóż bułeczki obok siebie w odstępach.Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawa do pizzy.Piecz w temperaturze 200stopniprzez 30 minut aż bułeczki się zarumienią  SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz