niedziela, 14 kwietnia 2013

Schab zapiekany z cukinią i marchewką











 

 

Składniki:


  •  4 kotlety schabowe
  • 1  cukinia
  • 1  marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 150g sera żółtego startego
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • olej                                  
Dodatkowo 1 jajko i bułka tarta

 

 

Wykonanie:

 

Schab lekko  rozbić tłuczkiem. .Kotlety posolić i popieprzyć i oprószyć majerankiem..Obtoczyć w jajku i bułce tartej i obsmażyć z dwóch stron .Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę czosnek i cukinie z marchewką pokrojone w plasterki. Podsmażone warzywa przełożyć na kotlety i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać 20 miut (nie przykryte) 



                                                       SMACZNEGO!!!!!!



1 komentarz:

  1. pysznie wygląda:) i to pomysł na kotlety inaczej:)

    OdpowiedzUsuń