Składniki :
- 1/4 większej główki młodej kapusty
- 1szt zielnego ogórka
- 2 młode szczypiorki z cebulkami
- 1 szklanka listków bazylii
Sos:
- 3 łyżeczki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego z Modeny
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 i 1/2 łyżeczki miodu
Jak zrobić?
Kapustę opłukać, osuszyć a następnie cienko posiekać. Kapustę doprawić solą morską. Wymieszać składniki sosu i wymieszać z kapustą.
Ogórka obrać i pokroić na paseczki, dodać do kapusty. Dodać cienko pokrojone szczypiorki razem z cebulkami Wymieszać z poszarpanymi listkami bazylii
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńLubie mojego bloga! Jest on w całości moim dziełem i niech tak póki co zostanie)
OdpowiedzUsuń