Składniki:
- blat biszkoptowy
- 1 opakowanie galaretki jagodowej
- 250ml gorącej wody
- 250ml śmietanki kremowej o zaw. tłuszczu 30%
- 250ml jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżki zimnej przegotowanej wody
- mus jabłkowy
- banan, truskawki ,borówki amerykańskie
Jak zrobić?
Zalej żelatynę 2 łyżkami zimnej przegotowanej wody i
odstaw na 5-10 minut aby napęczniała. Wsyp galaretkę i zalej szklanką wrzącej
wody. Dokładnie rozmieszaj. Zostaw do wystudzenia.
Wstaw śmietanę na 15 minut do zamrażarki aby się dobrze
schłodziła, a następnie ubij na sztywno. Dodaj cukier puder , jogurt grecki i pokrojone owoce
(Borówki w całości) Wymieszaj. Cały czas mieszając wlewaj cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę.
Wylej na biszkopt posmarowany musem jabłkowym. A wierzch zrób dekoracje z owoców i zalej galaretką jagodową. Odstaw do lodówki na noc, aby ciasto dobrze stężało.
Jakie kolorowe i ciekawe w przekroju- zapewne smakuje równie dobrze jak wygląda!
OdpowiedzUsuńJeszcze lepiej:)
OdpowiedzUsuń