poniedziałek, 9 lutego 2015

Kurczak podwójnie paprykowy z hummusem



















Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka, pokrojone na cienkie paseczki,
  • 1 duża czerwona papryka, pokrojona w paseczki,
  • 1duża czerwona cebula, pokrojona w piórka,
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka hiszpańskiej wędzonej papryki,
  • sól do smaku,
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ok. 400g hummusu

Jak zrobić?


Obie papryki, kumin i sól wymieszać z kawałkami kurczaka i odstawić na 1/2 godziny do
lodówki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cebulę, podsmażać przez 4-5 minut a
następnie wrzucić zamarynowane mięso z kurczaka. Smażyć do momentu, kiedy mięso
będzie gotowe.
Na talerzu rozłożyć hummus, wyłożyć na niego kurczaka i posypać natką pietruszki 















1 komentarz:

  1. wygląda super! Pełnowartościowe danie :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń