Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka, pokrojone na cienkie paseczki,
- 1 duża czerwona papryka, pokrojona w paseczki,
- 1duża czerwona cebula, pokrojona w piórka,
- 1 łyżeczka mielonego kuminu,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka hiszpańskiej wędzonej papryki,
- sól do smaku,
- 1 łyżka oleju kokosowego
- ok. 400g hummusu
Jak zrobić?
Obie papryki, kumin i sól wymieszać z kawałkami kurczaka i odstawić na 1/2 godziny do
lodówki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cebulę, podsmażać przez 4-5 minut a
następnie wrzucić zamarynowane mięso z kurczaka. Smażyć do momentu, kiedy mięso
będzie gotowe.
Na talerzu rozłożyć hummus, wyłożyć na niego kurczaka i posypać natką pietruszki
wygląda super! Pełnowartościowe danie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :)