Składniki:
- opakowanie makaronu penne
- 500g mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatałowej
- 2 małe cebulki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 200g fety
- 250g mozzarelli
- 50g sera typu parmezan
- sól, pieprz
Jak zrobić?
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu - al-dente.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulkę. Dodać szpinak czosnek przeciśniety przez praskę i gałkę. Smażyć dopóki się nie rozmrozi. Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Dodać podsmażony szpinak szpinak, rozkruszoną fetę i parmezan. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Wierzch posypać mozzarellą. Piec przez około 20 minut. Na drugą połowę tego czasu, przełączyć piekarnik na funkcję grill aby wierzch się pięknie zrumienił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz