wtorek, 1 marca 2016

Zielone muffiny

 

 

 

 

składniki suche:

  • szklanka mąki
  • szklanka wiórków kokosowych
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

składniki mokre:



  • ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO
  • pół szklanki mleka roślinnego
  • 1/3 szklanki oleju
  • łyżeczka octu

 Mieszamy składniki suche  Miksujemy składniki mokre na gładka masę Mieszamy jedne z drugimi i nakładamy do foremek na babeczki  Posypujemy wiórkami kokosowymi Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do suchego patyczka (tu uwaga ja piekłam 30 minut ale trzeba pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej Trzeba zatem obserwować stopień wypieczenia. Test suchego patyczka jest zawsze niezbędny)

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy przepis! :) Pozdrawiam i zapraszam do mnie http://kuchniakolorublond.blogspot.com/
    :)

    OdpowiedzUsuń