Składniki :
2 torebki kaszy gryczanej z warzywami
30 dag dyni pokrojonej w kostkę
1 marchewka pokrojona w plasterki
6 suszonych pomidorów w zalewie pokrojonych w paski
6 pieczarek pokrojonych w plasterki
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
kilka różyczek brokuła
1 cukinia
koperek (ok. 3 łyżek)
3 jajka
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki masła
sól, pieprz i gałka muszkatołowa
do dekoracji kiełki cebuli i mus z pieczonej dyni
Wykonanie:
Ugotować kaszę w osolonej wodzie na pół twardo (ok 13 minut) wszystkie warzywa poddusić kilkanaście minut na maśle doprawiając solą pieprzem i gałką. Cukinię obrać i pokroić w długie cienkie plastry.
Spód tortownicy o średnicy 24 cm posmarować masłem Dno i boki wyłożyć plastrami cukinii Ugotowaną kaszę wymieszać z uduszonymi warzywami ,słonecznikiem , posiekanym koperkiem i rozmąconymi jajkami. Doprawić do smaku Wyłożyć do tortownicy i piec w 180°C około 30 min.
Smacznego!!!!
rewelacja:) super pomysł:)
OdpowiedzUsuń