Pierogi z kaszą gryczana w mojej kuchni to nie jest nowość ale z dodatkiem białego sera robiłam dzisiaj pierwszy raz!:)
Dodatkiem do kaszy zawsze u mnie była kapusta kiszona i smażona cebulka taką wersje pierogów zawsze robiła moja mama na wigilie.Są pyszne polecam wypróbować!!! Dzisiaj zapraszam na pierogi z farszem z kaszy gryczanej, białego sera i smażonej cebulki. Pyszne i zdrowe połączenie składników:) Polecam!
SMACZNEGO!!!!!!
Najlepszy przepis na ciasto mojej mamy Tutaj
składniki na farsz:
- 2 torebki kaszy gryczanej
- 250g twarogu
- 2 cebule
- sól
- łyżka majeranku i łyżeczka tymianku
- pieprz czarny świeżo mielony
- masło
Jak zrobić?
Kaszę gryczaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Ostudzić
Cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle lu oleju jak wolisz.
Twaróg rozgnieć widelcem, wymieszaj z cebulą i kaszą. Dopraw do smaku solą , pieprzem i ziołami
Wcześniej przygotowane ciasto wałkuj cienko, wykrawaj szklanką kółeczka, nadziewaj farszem, składaj na pół i zlepiaj końce dokładnie.
Gotuj w osolonym wrzątku ok 3 minuty od momentu kiedy wypłyną.
Takie polskie i pyszne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńOjj, uwielbiam pierożki z kaszą :) Chyba też zrobię w weekend :)
OdpowiedzUsuńOj, te pierożki uwielbiam.Pierwszy raz jadłam je w Krakowie ,kiedy dzieci poszły na studia w restauracji "Polskie Jadło"- pyszota.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!!!
Ja je jadłam pierwszy raz ! nigdy nie miałam jakoś odwagi zrobić taka kombinacje! Wyszły doskonałe i wszystkim bardzo smakowały. Będą częściej gościć w mojej kuchni.
Usuńuwielbiam pierożki:)
OdpowiedzUsuńwielbię pierogi ponad wszystko! :]
OdpowiedzUsuń