Zielone muffiny
składniki suche:
-
szklanka mąki
-
szklanka wiórków kokosowych
-
pół szklanki cukru
-
łyżeczka proszku do pieczenia
składniki mokre:
-
ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO
-
pół szklanki mleka roślinnego
-
1/3 szklanki oleju
- łyżeczka octu
Mieszamy składniki suche Miksujemy składniki mokre na gładka masę Mieszamy jedne z drugimi i nakładamy do foremek na babeczki Posypujemy wiórkami kokosowymi Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do suchego patyczka (tu uwaga ja piekłam 30 minut ale trzeba pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej Trzeba zatem obserwować stopień wypieczenia. Test suchego patyczka jest zawsze niezbędny)
Bardzo ciekawy przepis! :) Pozdrawiam i zapraszam do mnie http://kuchniakolorublond.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń:)
wiosenne i śliczne:)
OdpowiedzUsuń