SKŁADNIKI
- filety z kurczaka, 2 podwójne
- mięso mielone, 25 dag
- cebula, 1 szt
- czosnek, 2 ząbki
- jajko
- 5 dag sera żółtego startego
- olej
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- pół czerwonej papryki
- bułka tarta
- przyprawa do kurczaka
- sól i pieprz
- majeranek
Mięso mielone doprawić jajkiem serem żółtym, startą cebulą , czosnkiem,bułką tartą (ja dodałam 2 łyżki suchej) solą i pieprzem .Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.
W tym czasie przygotować filety. Rozkroić na mniejsze kawałki i rozbić cieńko (wyszło mi 8 szt) natrzeć solą pieprzem i przyprawą do kurczaka.Każdy kawałek posmarować musztardą i nałożyć farsz,a w środek wcisnąć po dwa paseczki czerwonej papryki zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami Obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego , podlać niewielka ilością wody i włożyć do gorącego piekarnika 180 stopni na godzinę Podawać z ziemniaczkami i surówka z kapusty pekińskiej
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz