Składniki:
- 0,5 kg mięsa ( udziec +filet z indyka)
- 1 jajko
- 2 łyżki drobno pokrojonej cebulki dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 kopiaste łyżki otrąb owsianych
- natka
- majeranek
- sól,pieprz do smaku
- Nadzienie:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 8 szt paluszków surimi
Jak zrobić?
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na godzine.Po tym czasie masę podzielić na dwie części .Małą keksówkę wyłożyć folią aluminiową i na spód jedną część masy na to przez środek jajka przekrojone na połówki a po obu stronach paluszki surimi .Przykryć wszystko drugą częścią masy tak jak na zdjęciu poniżej.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut . Doskonale smakuje na ciepło i na zimno:)
fajnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńpo przekrojeniu wygląda naprawdę super :)
OdpowiedzUsuńDziekuje:)
Usuń