wtorek, 23 kwietnia 2013

Udka w pieczarkach i czerwonej cebuli


 


 

Składniki:



  • 2 udka
  • 10 szt małych pieczarek
  • 1 szt czerwonej cebuli
  • 2 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • kolorowy pieprz w ziarenkach
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • olej

 

Wykonanie:

 Udka natrzeć solą , majerankiem i przyprawą do kurczaka i odstawić na dwie godziny. Cebulę pokroić w talarki i posolić.Pieczarki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć udka, dodać cebulę pieczarki i wszystkie przyprawy.skropić olejem  przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 180stopni na 50 minut.Podałam z groszkiem i marchewką.



                                                            SMACZNEGO!!!!


                                                    Jeszcze paruje :):):)





                                                 Wpis bierze udział w akcji:















 

1 komentarz:

  1. Nie ma to jak mięsko z pieczarkami, zapraszam do dodania przepisu do Pieczarkowego Tygodnia 2013 :)

    OdpowiedzUsuń