Składniki:
- 2 udka
- 10 szt małych pieczarek
- 1 szt czerwonej cebuli
- 2 listki laurowe
- ziele angielskie
- majeranek
- kolorowy pieprz w ziarenkach
- przyprawa do kurczaka
- sól
- olej
Wykonanie:
Udka natrzeć solą , majerankiem i przyprawą do kurczaka i odstawić na dwie godziny. Cebulę pokroić w talarki i posolić.Pieczarki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć udka, dodać cebulę pieczarki i wszystkie przyprawy.skropić olejem przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 180stopni na 50 minut.Podałam z groszkiem i marchewką.SMACZNEGO!!!!
Jeszcze paruje :):):)
Wpis bierze udział w akcji:
Nie ma to jak mięsko z pieczarkami, zapraszam do dodania przepisu do Pieczarkowego Tygodnia 2013 :)
OdpowiedzUsuń