sobota, 27 kwietnia 2013

Pyszna przekąska









 Składniki:



6 parówek cienkich
1 ciasto francuskie
1 jajko do posmarowania ciasta




Wykonanie:

Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt położyć parówkę i zawinąć w ciasto.
Ruloniki pociąć na  części,tak aby nie przeciąć ciasta do samego końca. 
Parówki rozłożyć jeden kawałek na prawy drugi na lewo,aż do końca. Posmarować roztrzepanym jajkiem.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
 Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 20 minut,aż ciasto nabierze złotego koloru.
 Parówki można zastąpić białą kiełbasą,kabanosami lub inną cienką kiełbaską.   SMACZNEGO!!!!




ja zrobiłam też z  białej kiełbaski jako dodatek do żurku:)








Źródło

2 komentarze:

  1. Witam.Bardzo ciekawy pomysł.Wykorzystam go w cieście drożdżowym na słodko nadziewanym-oczywiście jeżeli Pani nie ma nic przeciwko temu,bo w treści ujmę informację skąd zaczerpnęłam inspirację-pozdrawiam weekendowo:)

    OdpowiedzUsuń