Zamarynowałam 11 kotletów schabowych przepis
tutaj. Jest to bardzo fajny sposób na mięsną bazę.
Proponuję dla odmiany schabowe marynowane z ananasem i żurawiną na puree brokułowym
Składniki:
- 4 sztuki kotletów zamarynowanych i usmażonych
- 4 plastry ananasa z puszki
- kilka łyżek zalewy z ananasa
- 4 plastry sera żółtego
- 4 łyżeczki żurawiny
- 1 sztuka brokuła
-
1 łyżka soku z cytryny
-
1 łyżeczka cukru
-
1/3 kostki masła
-
1/2 łyżeczki kolendry
-
sól do smaku
- przypawa typu kucharek
Wykonanie:
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w
lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić, przełożyć do wysokiego
naczynia. Dodać masło, sok z cytryny, cukier i kolendrę. Zmiksować
blenderem. Doprawić do smaku przyprawą. Usmażone kotlety ułożyć na patelni wysmarowanej olejem na każdy kawałek położyć plaster ananasa i sera.Podlać wszystko zalewą z ananasa przykryć pokrywka i poddusić do rozpuszczenia sera W dziurkę ananasa włożyć żurawinę.
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz