poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Schabowy z ananasem na puree z brokuła

Zamarynowałam 11 kotletów schabowych przepis tutaj. Jest to bardzo fajny sposób na mięsną bazę.
Proponuję dla odmiany schabowe marynowane z ananasem i żurawiną na puree brokułowym



      Składniki:


  • 4 sztuki kotletów zamarynowanych i usmażonych
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • kilka łyżek zalewy z ananasa
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 łyżeczki żurawiny
  • 1 sztuka brokuła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/3 kostki masła
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • sól do smaku
  • przypawa typu kucharek

        

Wykonanie:



 

 

 

 

 

 

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić, przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać masło, sok z cytryny, cukier i kolendrę. Zmiksować blenderem. Doprawić do smaku przyprawą.  Usmażone kotlety ułożyć na patelni wysmarowanej olejem na każdy kawałek położyć plaster ananasa i sera.Podlać wszystko zalewą z ananasa przykryć pokrywka i poddusić do rozpuszczenia sera W dziurkę ananasa włożyć żurawinę.



                                        
                                                         
                                                                     SMACZNEGO!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz