wtorek, 7 maja 2013

Kolorowe babeczki


Kruche babeczki to coś pysznego! Świetny słodki dodatek do kawy:). Dodadzą uroku każdemu przyjęciu.  Najwięcej czasu zajmuje wylepienie foremek a dekorowanie, to już sama przyjemność Ja tym razem do ich wypełnienia użyłam serka mascarpone  i galaretek WINIARY

 










  

Przepis na kruche ciasto na babeczki jest na moim blogu tutaj kruche babeczki na majówkę  

 

Krem:

  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  •  40 g soku z cytryny
  •  Galaretki Winiary
  • 1 galaretka Pina Colada ,
  • 1 galaretka Pink Margarita
  • 1 galaretka Blue Curacao
  • 1 galaretka Mojito
 dodatkowo listki melisy do dekoracji








  Galaretki rozpuść w 1 szklance wrzącej wody i przestudź. Galaretki przelej do miseczek wyłożonych folią spożywczą ( ułatwi nam to ich wyciągnięcie) Odstaw do całkowitego stężenia. Po stężeniu kroimy je na drobne kawałeczki.
Składniki kremu włożyć do miski i zmiksować na gładką masę. Na ostudzone babeczki , używając rękawa cukierniczego wyciskać krem. Udekorować pokrojonymi galaretkami i listkami melisy




 

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz