środa, 3 grudnia 2014

Grillowane kotleciki drobiowo - jaglane















0,5 kg mięsa z piersi kurczaka (zmielić)
1/2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
kulka sera mozzarella (pokroić w drobną kostkę)
1 jajko
3 pieczarki (zetrzeć na tarce o grubych oczkach)
300g dyni (startej na tarce o dużych oczkach Z dyni odcisnąć nadmiar soku)
1 cebula (pokrojona w drobna kosteczkę)
2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
2 łyżki świeżego koperku (pokroić drobno)
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól i pieprz do smaku.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.Po tym czasie formować kotleciki i smażyć na patelni grillowej. Czas smażenia indywidualny. Ja smażyłam po 5 minut z każdej strony.Polecam podawać z rukolą kiełkami rzodkiewki w otoczeniu buraczków z octowej zalewy. SMACZNEGO!!!!




1 komentarz: