poniedziałek, 16 czerwca 2014

Surówka z młodej kapusty, szczypiorku,ogórka i bazylii
















Składniki :


  • 1/4  większej główki młodej kapusty
  • 1szt zielnego ogórka
  • 2 młode szczypiorki z cebulkami
  • 1 szklanka listków bazylii



Sos:
 
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego z Modeny
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 i 1/2 łyżeczki  miodu


Jak zrobić?


Kapustę  opłukać, osuszyć a następnie cienko posiekać. Kapustę doprawić solą morską. Wymieszać składniki sosu i wymieszać z kapustą.
Ogórka obrać i pokroić na paseczki, dodać do kapusty. Dodać cienko pokrojone szczypiorki razem z cebulkami Wymieszać z poszarpanymi listkami bazylii





2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie mojego bloga! Jest on w całości moim dziełem i niech tak póki co zostanie)

    OdpowiedzUsuń