Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- 150g sera żółtego startego
- pieprz
- sól
- majeranek
- olej
Dodatkowo 1 jajko i bułka tarta
Wykonanie:
Schab lekko rozbić tłuczkiem. .Kotlety posolić i popieprzyć i oprószyć majerankiem..Obtoczyć w jajku i bułce tartej i obsmażyć z dwóch stron .Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę czosnek i cukinie z marchewką pokrojone w plasterki. Podsmażone warzywa przełożyć na kotlety i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać 20 miut (nie przykryte)
SMACZNEGO!!!!!!
pysznie wygląda:) i to pomysł na kotlety inaczej:)
OdpowiedzUsuń