Składniki
- 180 g ciasteczek oreo
- 50g masła
-
500 g twarogu sernikowego lub zmielonego tłustego twarogu
-
250 g ricotty (ewentualnie mascarpone)
-
2/3 szklanki drobnego cukru brązowego
- 1 budyń waniliowy bez cukru(w proszku)
-
1 cukier wanilinowy
- 2jajka
- 100g wiórek kokosowych uprażonych z 20g masła na złoty kolor
- maliny
Przygotowanie
-
Przygotować formę na 12 muffinów i wypełnić ją papilotkami. Piekarnik
nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Ciasteczka
zgrubnie posiekać na desce i połączyć z roztopionym masłem i włożyć do papilotek lekko dociskając
-
Zmielony twaróg sernikowy włożyć do miski, dodać ricottę, cukier,
budyń (proszek) i cukier wanilinowy zmiksować na jednolitą masę
Dodać jajka i znów zmiksować do połączenia się składników.
-
Masę wyłożyć na ciasteczka Wstawić do
piekarnika i piec przez ok. 15 minut do ścięcia się masy. Wyjąć z
piekarnika i przestudzić.
- Wiórki kokosowe ułożyć na wierzch i ozdobić malinami